Over ons

Over ons

Over ons

De DBC

De Dutch Business Club bestaat uit Nederlandse ondernemers, professionals en managers. De variëteit aan leden en bedrijven die bij de DBC zijn aangesloten maakt het de ultieme plek om een netwerk op te bouwen en relevante informatie uit te wisselen over zakendoen in Spanje. Iedere eerste dinsdag van de maand komt de club samen voor een zakenlunch, waarbij vaak zeer gerenommeerde sprekers aanwezig zijn. Daarnaast organiseren we regelmatig netwerkborrels en andere events, ook in samenwerking met andere business clubs en organisaties.

Rijke geschiedenis

De DBC kent een lange geschiedenis. Al eind jaren 40, ten tijde van het Franco-regime, kwamen de vertegenwoordigers van de belangrijkste Nederlandse bedrijven zoals Philips, AKZO, Shell, Unilever, KLM en Hudig Langeveldt samen in Madrid voor een maandelijkse zakenlunch. Tijdens deze bijeenkomsten werd waardevolle informatie uitgewisseld tussen landgenoten. In 1967 werd deze traditie geformaliseerd en ontstond de “Nederlandse Zakenlunch Club”.

 

Sinds de toetreding van Spanje tot de Europese Unie in 1986 nam de economische groei van het land een vlucht. Het investeringsklimaat verbeterde aanzienlijk, en ook de bilaterale handel met Nederland groeide gestaag. Daarmee nam het ledenaantal van de Club toe. In de loop van de jaren heeft de Club daarom op verschillende locaties zijn lunches georganiseerd.

Tijdens deze lunches gaven (nieuwe) leden doorgaans een presentatie, maar ook interessante figuren – uit de politiek en de zakenwereld – werden uitgenodigd. Verder kwamen CEO’s van grote Nederlandse bedrijven langs wanneer zij op bezoek waren in Spanje. Uit de Spaanse hoek passeerden kopstukken van politieke partijen de revue. In 2011 werd de Nederlandse Zakenclub officieel omgedoopt tot de “Dutch Business Club”. Er kwam een website, een nieuw logo en een vaste locatie voor de maandelijkse lunch.

Locaties en interessante sprekers

Sinds een aantal jaar is de vaste stek voor de maandelijkse lunch The Hacienda Warehouse, met zo nu en dan uitstapjes naar andere locaties voor bedrijfsbezoeken en netwerkborrels. Een reeks vooraanstaande sprekers kwam langs tijdens evenementen, waaronder Jan Peter Balkenende en Prins Constantijn. Geslaagde sprekers waren ook Yvonne Blake (Oscar en Goya winnares, Presidenta de la Academia del Cine) en Ap Verheggen (uitvinder en kunstenaar). De grootste opkomst was voor Juan Sanabria (CEO Philips Iberica).